Zelfoogsttuin

Vanaf voorjaar 2019 starten we met een zelfoogsttuin!

In de zelfoogsttuin kan je elke week groente, kruiden en fruit komen oogsten. De boer zorgt voor een gezonde bodem, geeft bemesting, zaait en plant, wiedt onkruid, schoffelt en doet alles wat ‘ie kan om de planten gezond groot te krijgen. En u komt daarvan letterlijk de vruchten plukken. Elke week weer.

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Daarover organiseren we een informatie-bijeenkomst op 29 januari. Zie voor meer info de flyer:

Flyer informatie avond zelfoogsttuin

Wie is die boer?

De zelfoogsttuin van Wickevoort heeft niet één, maar twee boeren! Ada en Martin zijn De Wickevoorter Stadsboeren. Zij stellen zich hier aan u voor. Samen gaan we zo goed mogelijk ons best doen en hard werken om een mooie oogst van het land te halen.

Hoe ziet die oogst eruit?

Wekelijks is er een ander aanbod aan verse groente, kruiden en fruit. Dat wisselt natuurlijk per seizoen (boontjes groeien nu eenmaal niet in de winter in Nederland). Ook zijn we afhankelijk van het weer en van andere mee-eters, zoals slakken, vogels, rupsen en konijnen. Wij proberen zo goed mogelijke omstandigheden te creëren, zodat onze bodem en de planten kunnen omgaan met alle wisselende omstandigheden. Maar garanties kunnen we niet geven.

Kan iedereen zo maar langs komen?

Van zelfoogsttuin Wickevoort moet je lid worden. In het seizoen 2019 hebben we plek voor 100 leden. Je betaalt een bijdrage voor een heel seizoen. Op vaste tijden, een aantal keer per week, kunnen de leden hun groente, kruiden en fruit komen oogsten. De precieze oogsttijden voor seizoen 2019 gaan we nog vaststellen. Dat doen we ook in overleg met onze leden, zodat we niet alleen een tijd kiezen die ons goed uitkomt…

Wat kost zo’n seizoensbijdrage?

Ook de prijs voor een seizoen lang oogsten gaan we in de winter vaststellen. Voor een eenmalige bijdrage kan je dan vanaf ongeveer half mei tot in ieder geval november elke week verse producten komen oogsten.

Kan ik me aanmelden?

Ja, dat kan. Door een mail te sturen naar tuin@dewickevoorterstadsboeren.nl kan je je aanmelden. Wij kunnen ons voorstellen dat aanmelden nog te vroeg komt, omdat we een aantal vragen nog niet kunnen beantwoorden. Je kunt door een mail aan bovenstaand e-mailadres ook je interesse kenbaar maken. Wij houden je dan op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de zelfoogsttuin. Dan weet je zeker dat je als één van de eersten weet wat er gebeurt.