Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

1, 2, 3, veel…

Zaterdag 13 oktober. Wat een prachtweer. 24 graden, zon. En wij hebben juist vandaag uitgekozen voor onze eerste open dag. We zijn best wel gespannen, want er moet een heleboel voor worden geregeld en georganiseerd en we hebben dat hier nog nooit gedaan. Plus: we presenteren ons vandaag weer aan bekenden en onbekenden.

Want zo voelt het: wij zijn De Wickevoorter Stadsboeren. Dus we stellen niet alleen ons bedrijf open, maar ook onszelf. Wat vinden wij belangrijk? Waarom doen we wat we doen?

Ik hoop dat het gelukt is om dat te laten zien en te vertellen. We hebben zo’n 50 mensen rondgeleid over het terrein waar wij gaan boeren. Langs onze geiten, door het oudste bos van de Haarlemmermeer, langs woongebouwen van SEIN, onze zorginstellingburen, om te eindigen bij de manege van SEIN. Vandaar mochten we met de huifkar terug. Zo konden we nog andere percelen laten zien waar wij aan de slag kunnen en de rondleiding eindigde op de tuin. Ook daar een beeld, een schets bijna, van hoe het vanaf volgend jaar gaat worden.

Ik merkte op de tuin vooral dat ik als trotse boer rondliep. Nee, niet alles is gelukt. Ja, er staat behoorlijk wat gras en onkruid, maar we hebben ook oogst. We hebben de eerste sla kunnen verkopen! En ik word blij van de ontwikkeling van de chinese kool en dat er misschien nog bonen te oogsten zijn straks.

Mijn eigen gevoel over de tuin en de enthousiaste reacties van de bezoekers geven me enorm veel vertrouwen voor en zin in de toekomst. Dat we dit mogen doen, op zo’n mooie plek, met zoveel kansen voor samenwerking. We hebben de mensen geteld die op bezoek zijn geweest, maar we tellen vooral onze zegeningen.

Martin