Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Grote carrièreswitch

Toen ik 8 jaar geleden vanuit de verpleegkunde overstapte naar de functie van psychologisch assistent, voelde dat als een enorme carrièreswitch. Ik draaide ineens geen onregelmatige diensten meer, ik had veel minder intensieve contacten met patiënten, ik liep veel minder en zat véél meer
achter de computer. Als ik een afspraak had op een werkdag moest ik vrij nemen, want ruilen is ineens niet meer zo makkelijk. Het heeft me flink wat tijd gekost voor ik aan al deze veranderingen was gewend.

Van psychologisch assistent naar boerin

De afgelopen maanden stonden in het teken van een veel grotere carrièreswitch. Van psychologisch assistent naar boerin. Dat betekent: geen vaste werktijden meer (bijna mijn hele dag is werktijd, namelijk), veel meer buiten zijn en heel veel meer bewegen, geen patiëntencontact. Afspraken die
niet plaatsvinden op de boerderij, moeten goed gepland worden tussen de
dierverzorgingsmomenten in en er is sowieso niemand meer die mijn afspraken plant. Al deze veranderingen had ik zien aankomen en ook al is de realiteit altijd anders dan je bedacht hebt, dat is op deze punten wel te overzien.

Mijn nieuwe carrière als PR-medewerker

Wat vooral anders is, is mijn nieuwe carrière als PR-medewerker. Sterker nog… deze carrière had ik niet bedacht en zeker niet in die mate: dat ik in drie maanden drie keer gefilmd zou worden, een keer een foto-shoot zou doen en meerdere keren gevraagd zou worden om mee te werken aan een interview. Het is een understatement om te zeggen dat ik hier aan moet wennen. Ik snap heel goed dat het nodig is en de films en foto’s hebben we zelf om gevraagd, want je moet mensen toch op een of andere manier laten weten wat je aan het doen bent.

De verzoeken om interviews snap ik diep van binnen wel, want wat wij doen is ook gewoon super leuk, dus wie wil daar nou niet over lezen, maar toch… Ik ben maar een gewoon dorpsmeisje dat doet wat ze leuk vindt, wat is daar nou zo interessant aan? Oh ja, wacht… ik heb de afgelopen vier maanden mijn hele gezin verhuisd om ergens anders helemaal op nieuw te beginnen. We hebben alle zekerheden* achtergelaten en volgen ons hart. We telen groenten en houden dieren volgens de biologische normen en daarmee zorgen we voor een gezond stukje aarde. Wat tof dat andere mensen het leuk vinden dat we dit doen, want hoe tof wij het ook vinden, onze boerderij is pas echt wat waard als we hem kunnen delen met anderen!

Bekijk hier het resultaat van één van onze filmopnames en deel hem met anderen!

Het leven biedt geen zekerheden, dus zorg dat elke dag de moeite waard is!