Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Het verhaal van de boerderij

Er was eens een nieuwe woonwijk in de planning. En in die planning kwam in de woonwijk een boerderij voor de bewoners van de wijk en de omgeving. Niet een boerderij zoals zovele boerderijen met grote stukken land en een eind weg van ‘gewone mensen’. Nee, een boerderij midden in de woonwijk, tussen de huizen. Hoe noem je zoiets?

Laten we het een stadsboerderij noemen.


De planning werd realiteit. De woonwijk wordt gebouwd en de boerderij heeft er zijn plek. De stadsboerderij is op verschillende plekken in de woonwijk Wickevoort te vinden. Twee boeren, één medewerker en heel veel vrijwilligers maken het mogelijk dat er in de wijk groente wordt geteeld, en ook fruit en kruiden en (snij)bloemen; en ook dat er varkens lopen en kippen; en dat er een boerderijwinkel is, waar je al dat lekkers kunt kopen.

In juli 2018 is de boerderij gestart. Langzaam groeit het project. Inmiddels beheren we ruim 2,5 hectare grond. Heel veel daarvan is nog in tijdelijk gebruik. De percelen die we definitief gaan beheren, zullen we de komende jaren stap voor stap in gebruik nemen. Ook worden de plannen voor de bouw van boerderij ‘Hoeve Wickevoort’ steeds concreter. Daar zal de stal komen voor onze schapen, de kaasmakerij, een (grotere versie van onze) boerderijwinkel, een mooie ontmoetingsruimte voor groepen, een horecagelegenheid en een B&B.

De stadsboerderij groeit mee met de wijk. Elk jaar een stukje groter. Elk jaar meer verbindingen met meer mensen. Want dat is ons doel: mensen verbinden met elkaar en met hun eten. Zelfvoorzienend leven voor zover mogelijk en met elkaar samen de producten maken die we nodig hebben. Met zorg voor mens, dier en aarde.