Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Loopt alles een beetje? En spannende plannen voor volgend jaar?

Dat vroeg een ex-klasgenoot, mede-Warmonderhoffer dus, aan mij vorige week in een appje. Voor ik het doorhad, had ik een blog geantwoord…

Het is hier nog altijd enorm dynamisch. We hebben op zich onze handen vol aan de opbouw van het bedrijf, maar er zijn nog wat factoren die erbij komen: Ada moet komende maand verhuizen, omdat haar tijdelijke woning wordt gesloopt. Ze gaat erop vooruit en blijft op het terrein, maar het is evengoed heftig (m.n. ook voor de kinderen) en veel werk.
Ik ben nu 2 dagen in de week aan het werk bij SEIN (de zorginstelling naast ons) in de groenvoorziening om voor wat broodnodige extra inkomsten te zorgen. Ook goed, maar het betekent verdeelde aandacht, minder tijd voor de boerderij en in het begin kost het toch ook extra energie om op een nieuwe plek aan de slag te gaan.
De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de nieuwe woonwijk zijn in volle gang. Die hebben veel invloed op onze bedrijfsvoering, omdat we voor een deel op tijdelijke percelen zitten,. Dus de komende weken moeten zowel onze varkens als onze geiten (voor de derde keer) verhuizen. Dat kost behoorlijk veel tijd en energie. Ook zijn we erachter dat ze vorig jaar de grond voor onze tuin (die dus al was opgehoogd vóór de rest van de wijk), een paar graden verkeerd is aangelegd. Dus we kunnen volgend jaar opnieuw beginnen met omheining, paden en bedden lopen, etc. Niet dramatisch, maar wel jammer en ook dat kost allemaal weer tijd en energie.

Is het dan nog leuk? Ja! Ik geloof zo in het verhaal van wat wij aan het doen zijn en merk dat ook aan reacties van anderen. Er zijn zoveel kansen om mensen anders te laten denken, mee te krijgen, te veranderen, te inspireren door voedsel. Dat is tof. Passie. Soms is het moeilijk om dat te blijven zien, maar ik leer om daar de tijd voor te nemen. En ook om steeds bij mezelf terug te keren naar dat punt: waarvoor doe ik dit? Wat betekent het voor mij? Als ik dat blijf weten en voelen, kan ik heel veel aan!

Volgend jaar: we gaan leveren aan de nieuwe Buurderij in Haarlem, we gaan samenwerken met een BSO (die bij ons groente komen oogsten om met de kinderen mee te koken), met een school voor lessen op locatie, met een cateringbedrijf, met een middelbare school in de buurt, die zelf een CSA willen opstarten en ondersteuning (en extra producten) nodig hebben. En we gaan gewoon lekker door met lekker eten maken, zo goed mogelijk zorgen voor onze dieren en genieten van alles wat we meemaken en leren. Want dat is het wel: een leerproces!