Medewerker Tuinderij

Medewerker stadsboerderij

(Cruquius: regio Hoofddorp/Haarlem)

De Wickevoorter Stadsboeren zijn ruim twee jaar bezig met een ambitieus project: het opzetten van een stadsboerderij, een gemengd biologisch-dynamisch bedrijf midden in een woonwijk. Alleen… die woonwijk moet nog worden gebouwd. En de boerderij ook trouwens. Naast kippen en varkens, hebben we een zelfoogsttuin van een hectare. En zijn we begonnen met de aanleg van een fruitboomgaard.

Met zijn tweeën zijn wij, broer en zus, deze onderneming gestart. Dit jaar willen we flink meer groente gaan telen en meer deelnemers, onder wie de eerste bewoners van de nieuwe woonwijk, verbinden aan onze zelfoogsttuin. Daarom zoeken we uitbreiding van ons team, dat naast onszelf momenteel uit bestaat uit een aantal stagiaires en ruim 20 vrijwilligers.

Je werkzaamheden zullen voornamelijk in de groenteteelt zijn. Op onze zelfoogsttuin van een hectare verbouwen we ruim 60 verschillende soorten groente en daarnaast telen we kruiden en bloemen.

Vind jij het leuk in zo’n jong en dynamisch bedrijf mee te werken? Ben jij in staat zelfstandig de planning uit te voeren of in te schatten wanneer er iets anders wordt gevraagd? Kan je goed in je eentje werken én samen met anderen? En kan je goed overweg met mensen die komen oogsten en vaak veel vragen hebben?

We zijn op zoek naar iemand die op korte termijn kan beginnen, liefst voor een periode van zes maanden, (enige) ervaring heeft in de biologische teelt van groente en die drie dagen in de week beschikbaar is. Salaris is conform cao Open Teelt.  Dienstverband is mogelijk, maar een aanstelling als zzp-er is ook bespreekbaar.

Reageren kan door een email te sturen naar:

Helpen als vrijwilliger

Meehelpen op de boerderij?

Dat kan!

Lijkt het je leuk om buiten aan het werk te zijn?

Wil je graag met de aarde en met planten werken? Of zorg je liever voor de dieren?

Of wil je ontdekken of dat wat voor je is?

Bij De Wickevoorter Stadsboeren is plaats voor vrijwilligers. We hebben veel diverse werkzaamheden.

Hoe kun je ons helpen?

Klussen en timmeren

We maken zoveel mogelijk zelf. Van kippenstallen tot bordjes voor op de tuin, en van een drinkwatervoorziening voor de geiten tot een paar haken om tuingereedschap aan te hangen. Dus handige klussers kunnen we altijd gebruiken.

Ook voor werkzaamheden als hout kloven, hekwerk plaatsen of dat soort grover werk kan je bij ons terecht.

Helpen in de moestuin

Zorgen voor de aarde en voor de planten die erin groeien, daar worden wij blij en rustig van. U ook? Dan kunt u bij ons terecht voor uw portie blijheid en rust. We zijn van april tot en met september dagelijks op de tuin aan het werk, dus we vinden samen ongetwijfeld een geschikt moment. Van het fijne zaaiwerk tot het grove spitwerk. Alles moet gebeuren, dus het is ook heel afwisselend.

Recepten maken

Met zoveel verschillende groenten zit er wellicht wel eens iets tussen wat iemand nog niet kent. Dan is het handig als er een lekker recept bij zit. Vind je het leuk om recepten te maken of te zoeken? Laat het ons weten, zodat we alle deelnemers blij kunnen maken met inspiratie om met de gezonde groenten iets lekkers te maken!

Fotograferen

Als jong bedrijf zijn we nog ontzettend in beweging. Het is leuk om dat vastgelegd te hebben in beelden. Alleen zelf vergeten we nogal eens een plaatje te schieten. Lijkt het je wat om in beeld te vertellen wat er allemaal gebeurt bij De Wickevoorter Stadsboeren, dan horen we dat graag. Uiteraard willen we je foto’s (met de credits) ook plaatsen op onze website.