Dagbesteding

Voor mensen met een zorgvraag hebben we extra tijd en aandacht bij De Wickevoorter Stadsboeren. We willen een kleine groep mensen de kans geven zich bij ons verder te ontwikkelen of juist tot rust te komen.

Wij zijn aangesloten bij Landzijde, het centrale loket voor zorg en welzijn in Noord-Holland. Wil je weten of jij bij ons terecht kunt, of heb je een andere vraag over de mogelijkheid bij ons dagbesteding te doen, neem dan contact op met Ada. Haar gegevens vind je op de pagina Contact.

Helpen als vrijwilliger

Meehelpen op de boerderij?

Dat kan!

Lijkt het je leuk om buiten aan het werk te zijn?

Wil je graag met de aarde en met planten werken? Of zorg je liever voor de dieren?

Of wil je ontdekken of dat wat voor je is?

Bij De Wickevoorter Stadsboeren is plaats voor vrijwilligers. We hebben veel diverse werkzaamheden.

Hoe kun je ons helpen?

Klussen en timmeren

We maken zoveel mogelijk zelf. Van kippenstallen tot bordjes voor op de tuin, en van een drinkwatervoorziening voor de geiten tot een paar haken om tuingereedschap aan te hangen. Dus handige klussers kunnen we altijd gebruiken.

Ook voor werkzaamheden als hout kloven, hekwerk plaatsen of dat soort grover werk kan je bij ons terecht.

Helpen in de moestuin

Zorgen voor de aarde en voor de planten die erin groeien, daar worden wij blij en rustig van. U ook? Dan kunt u bij ons terecht voor uw portie blijheid en rust. We zijn van april tot en met september dagelijks op de tuin aan het werk, dus we vinden samen ongetwijfeld een geschikt moment. Van het fijne zaaiwerk tot het grove spitwerk. Alles moet gebeuren, dus het is ook heel afwisselend.

Recepten maken

Met zoveel verschillende groenten zit er wellicht wel eens iets tussen wat iemand nog niet kent. Dan is het handig als er een lekker recept bij zit. Vind je het leuk om recepten te maken of te zoeken? Laat het ons weten, zodat we alle deelnemers blij kunnen maken met inspiratie om met de gezonde groenten iets lekkers te maken!

Fotograferen

Als jong bedrijf zijn we nog ontzettend in beweging. Het is leuk om dat vastgelegd te hebben in beelden. Alleen zelf vergeten we nogal eens een plaatje te schieten. Lijkt het je wat om in beeld te vertellen wat er allemaal gebeurt bij De Wickevoorter Stadsboeren, dan horen we dat graag. Uiteraard willen we je foto’s (met de credits) ook plaatsen op onze website.