Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Overweldigend

De veranderingen gaan de laatste maanden nogal snel.

Negen maanden geleden vroeg ik mijn mentor van de opleiding tot Biologisch-dynamisch boer of hij zijn ogen en oren wilde openhouden voor een geschikt project voor Ada en mij om onze boerendroom werkelijkheid te laten worden. Hij noemde mij direct een mogelijkheid: Wickevoort. GEWELDIG.

Vier maanden geleden bezegelden we met een toost de intentie-overeenkomst die projectontwikkelaar AM met ons sloot om als stadsboer aan de slag te gaan in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Wickevoort: De Wickevoorter Stadsboeren waren van start. GEWELDIG.

Anderhalve maand geleden startten we een crowdfundingscampagne in de hoop dat genoeg mensen in ons en onze plannen geloofden om te willen investeren, zodat we voldoende startkapitaal zouden hebben om het echt te gaan doen.
Vijf dagen geleden was 100% van de benodigde investering binnen. Feest! Felicitaties stromen binnen, cadeaus zelfs! GEWELDIG.

Proosten op de geslaagde campagne

En paniek. Eén van onze vrijwilligers zei het grappend: ”Nu moeten jullie het waarmaken. Ruim 80 mensen zitten nu te wachten op hun rendement.” Ik lachte erom en zei het volste vertrouwen te hebben in de volgende stappen. Is ook zo. Maar het afgelopen weekend merkte ik vooral dat ik een beetje stil stond. We hebben hard gewerkt aan het afmaken van de mobiele stal voor onze geiten. Fijn concreet werk, waar je je in kunt verliezen. Maar nu moet ook de blik vooruit. Nu we weten dat we door kunnen met alles wat we hebben bedacht, moet het ook echt gaan gebeuren. Er is niet meer de achterdeur “als de crowdfunding niet lukt….”.

NU is het zaak heel concreet de plannen op te schrijven en stap voor stap te gaan ontwikkelen. NU kan het heel mooi worden of helemaal mis gaan. NU zijn er geen achterdeurtjes meer, maar moeten we er met ons hele hebben en houden voor gaan. OVERWELDIGEND.

Slotwoord.

Het is soms verwarrend om te proberen dit overweldigende gebeuren te beleven en niet ondersteboven geblazen te worden. Daarnaast ervaar ik een diepe dankbaarheid. Dat zoveel mensen onze onderneming willen steunen. Niet alleen door te investeren, ook door anderen op ons te wijzen, met ons mee te denken, ons te komen helpen, onze producten af te nemen, ons een hart onder de riem te steken of juist een compliment te geven. Ik wilde graag stadsboer zijn om verbindingen te leggen. Dat dat zo snel zou gaan… is, nou ja, OVERWELDIGEND

– Martin –

.