Onze stadsboerderij
Noord-Hollandse Blauwe kippen
Bonte Bentheimer Varkens
Groenten, fruit en kruiden
Hectare
Oud-Hollandse dierenrassen
We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de instandhouding van oud-Hollandse dierenrassen. De kippen zijn Noord-Hollandse Blauwen, een ras dat op de lijst van Zeldzame Huisdierrassen staat. Later dit jaar verwachten wij een toom Hagheweyders, een ras dat bijna was uitgestorven en oorspronkelijk is ontstaan in Warmond, dus op steenworp afstand.
Plannen voor de stadsboerderij
De stadsboerderij wordt een mooie plek om te wonen, met stallen, schuren en een open erf. Op het land zullen straks zo’n 250 kippen en een paar varkens rondlopen. Zo kunnen we voor een goed deel van onze nieuwe buren eieren, kaas en vlees produceren. Daarnaast blijft er dan nog ruimte over voor een flink stuk tuinbouw. Deels gaan we daar groente en fruit verbouwen voor de winkel, horeca en SEIN. En we gaan een zelfoogsttuin starten voor uiteindelijk zo’n 300 gezinnen. Totdat de gebouwen van de boerderij er daadwerkelijk allemaal staan, zijn we 2 jaar verder. Wij wilden niet met onze handen in de zakken gaan staan wachten, dus we zijn in juli 2018 al begonnen met het telen van groente.
Te mooi om waar te zijn?
Het klinkt misschien als ‘te mooi om waar te zijn’. Zo’n kleinschalige boerderij middenin een woonwijk, opgestart vanuit het niets door een broer en zus, die niet al hun hele leven in de landbouw zitten. Wij vinden het soms zelf ook nog bijna ongelooflijk dat we hier kunnen neerzetten waarvan we dromen.
Een boerderij in verbinding met heel veel mensen, in alle soorten en maten. Waar we het echte verhaal over voedselproductie, landbouw en natuur kunnen vertellen. Waar mensen kunnen genieten van opgroeiend, bloeiend leven, dat de basis vormt voor ons bestaan. Ach, het is zo mooi dat het waar is!
Een stadsboerderij dus middenin de woonwijk….zó komt de verbinding met de natuur weer terug in de samenleving!