Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Wat heb jij nou aan je fiets hangen?

Als je het hebt over het vervoermiddel van de boer, dan denken de meeste mensen aan een trekker waarschijnlijk. Ook de meeste studenten op de opleiding tot boer worden heel enthousiast als ze een trekker zien. Zo’n apparaat heeft toch een magische aantrekkingskracht op de gemiddelde boer.

De stadsboeren van Wickevoort hebben geen trekker. Op Wickevoort is het vervoermiddel van de boer… de FIETS… en daar vervoeren we van alles op. Al vanaf het moment dat onze geiten zijn gearriveerd fietsen we regelmatig het terrein van de Cruquiushoeve (zo heet de locatie van SEIN in Cruquius) over met een hooi- of strobaal achterop. Dat is wat passen en meten en als boer kun je niet meer het gehele oppervlak van je zadel benutten, maar voor die paar minuten is het best te doen.

Niet alles wat wij gebruiken of nodig hebben past achterop de bagagedrager, dus je snapt wel dat wij heel blij waren toen wij een fietskar cadeau kregen, dat geeft namelijk weer meer en nieuwe mogelijkheden voor het vervoer…

Er passen namelijk precies twee boodschappenkratten in en dus kon de appeloogst perfect vervoerd worden.

Wij gebruiken alles graag optimaal en doen dan ook veel aan hergebruik. Dat zorgt er wel voor dat de gebruiksmogelijkheden van ons materiaal ook uitvoerig worden uitgeprobeerd. Dan blijkt zo’n fietskar ongekende mogelijkheden te hebben. Je kunt er namelijk pallets in vervoeren (over hergebruik gesproken), het gereedschap van de ene schuur naar de andere schuur verhuizen gaat dan ook veel sneller, maar ook een balk van 5 meter blijkt te kunnen…

Dus zie je een keer iemand rijden en vraag je je af: ‘wat heb JIJ nou aan je fiets hangen?!?’, bedenk dan dat het best eens een boer zou kunnen zijn!