Dit is een deelpagina van
de Wickevoorter Stadsboeren.

Klik hier om naar de volledige site te gaan.

Oogsttuin

Biologische landbouw in de wijk. Met zorg voor mens, dier en aarde.

Heb je onderstaande gelezen en wil je ook oogsten?

Klik op .

Er wordt dan een vooringevulde mail in je mailapp geopend.

Geef ook aan voor hoeveel persoon je wekelijks wilt komen oogsten.

Heb je een vraag na het lezen van onderstaande? Mail dan naar, of klik op:

Mand met geoogste groenten

Een zelfoogsttuin is een vorm van gemeenschapslandbouw, in het Engels: Community Supported Agriculture (CSA). Wij, als boeren, en jullie, als klanten, spreken met elkaar af om voor de duur van een seizoen samen de oogst van het land te delen. In ruil voor onze arbeid betaal je ons voor de start van het seizoen je deelnemersbijdrage, waarna je (bijna) een jaar lang wekelijks kunt oogsten.

Natuurlijk oogst je met de seizoenen mee, dus beginnen we in mei bijvoorbeeld met sla en radijs. Dan komen er boontjes, komkommers. Weer wat later zien we uien en wortelen. Dan courgettes en pompoenen. En als de winter in onze gedachten komt, zijn er spruitjes, boerenkool en veldsla. En dan hebben we nog maar een stuk of 10 soorten genoemd!

Gedurende het seizoen telen en oogsten we zo’n 50-60 soorten groente. Wekelijks is er een ander aanbod aan verse groente. Zoals hierboven beschreven wisselt dat per seizoen. Ook zijn we afhankelijk van het weer en van andere mee-eters, zoals slakken, vogels, rupsen en hazen. Wij proberende optimale omstandigheden te creëren, zodat onze bodem en de planten goed kunnen omgaan met alle wisselende omstandigheden. Maar garanties kunnen we niet geven.

We streven ernaar dat je wekelijks minimaal vijf verschillende soorten groente kunt oogsten. En daarnaast zijn er eigenlijk altijd verse kruiden om te oogsten.

In de zelfoogsttuin kan je elke week groente komen oogsten op woensdag, vrijdag en zaterdag. De boeren zorgen voor een gezonde bodem die niet uitgeput raakt. Om dat voor elkaar te krijgen, geven ze bemesting met dierlijke mest of compost.

De boeren zaaien en planten, wieden onkruid, schoffelen en doen alles wat ze kunnen om de planten gezond groot te krijgen. Natuurlijk doen we dit zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. En jij komt daarvan letterlijk de vruchten plukken. Elke week weer, van mei tot en met Kerst.

Prijs deelname per seizoen:

Per persoon: € 350,-

Voor 2 personen: € 625,-

Gezinsabonnement: € 775,-

Het seizoen loopt van (ongeveer) half mei tot en met Kerst. In die periode kan er wekelijks worden geoogst. In januari en februari kan er ook worden geoogst, maar dan zal het aanbod minder divers zijn en niet wekelijks. Deze maanden zijn wel inbegrepen in de deelname.

Als je één of meerdere weken niet in staat bent te komen oogsten (bijv. vanwege vakantie) kan je deel uiteraard worden geoogst door buren/vrienden/familie.

Dus: beleef de voorpret van het eten op je bord!

Heb je bovenstaande gelezen en wil je ook oogsten?

Klik op .

Er wordt dan een vooringevulde mail in je mailapp geopend.

Geef ook aan voor hoeveel persoon je wekelijks wilt komen oogsten.

Heb je een vraag na het lezen van bovenstaande? Mail dan naar, of klik op: